Gemeente De Panne

Activiteiten : Alle evenementen

UiT in De Panne
Hier vind je een overzicht van alle activiteiten en evenementen in De Panne.
Voor groot en klein, er valt altijd wel iets te beleven!
 • Alle activiteiten

Wordt verwacht

 • 'Pietje Mol' wandeling in de graaszone

  'Pietje Mol' wandeling in de graaszone

  op za 10 feb
  parking Perroquet

  Landschapswandeling met aandacht voor fauna en flora en het ontstaan van de duinen. Samen met de gids ga je op zoek naar de pony's, de Schotse runderen en de konikpaarden in de afgesloten begrazingszones. De ideale locatie voor onvergetelijke foto- en filmreportages. Een avontuurlijke tocht met prachtige uitzichten! Zorg voor stevige wandelschoenen.

 • Verkleed sprookjesbal met show

  Verkleed sprookjesbal met show

  op zo 11 feb
  De Boare

  Met de M&M kindershow en verkiezing van de jeugdprins en -prinses De Panne 2018. Thema vrij te kiezen. Geschenk voor iedere deelnemer.

 • Wandeling in de Houtsaegerduinen

  Wandeling in de Houtsaegerduinen

  op zo 11 feb
  Einde Marktlaan

  Het Vlaams natuurreservaat Houtsaegerduinen en Kerkepannebos (samen 86ha) ligt ingesloten tussen De Panne en Sint-Idesbald. Het voorheen grotendeels open en vochtige duingebied is momenteel sterk verdroogd en dichtgegroeid met natuurlijk duinstruweel (struiken en jonge bomen). Plaatselijk zijn nog restanten van de vroegere graslanden en mosduinen aanwezig.

 • Kindercarnaval met stoet en show

  Kindercarnaval met stoet en show

  op ma 12 feb
  De Boare

  Stoet door de straten van De Panne met praalwagens en muziek. Elk verkleed kindje kan meerijden op een praalwagen. Gevolgd door een knallende show met Clown Rocky!

 • Westhoekwandeling

  Westhoekwandeling

  op ma 12 feb
  ingang Westhoek

  Het 340ha grote Westhoekreservaat is het oudste Vlaamse natuurreservaat (1957). Zeereep-, loop- en paraboolduinen, duinpannen, grijze en blonde duinen, duingraslanden en kalkmoerassen getuigen van een levendig landschap. Ook archeologisch is het gebied befaamd om zijn bewoningsresten van uit de Ijzertijd tot de vroege middeleeuwen.

 • Wandeling 'Ontluikende kruiden in de duinen'

  Wandeling 'Ontluikende kruiden in de duinen'

  op di 13 feb
  Provinciaal Bezoekerscentrum

  Nood aan wat extra vitaminen na de winterse stoofpotjes? In het Calmeynbos zitten echte vitaminebommetjes verstopt! Een wilde lentesla van witte winterpostelein, brandnetels en zevenblad helpen je jouw voorjaarsmoeheid gratis en op een gezonde creatieve manier te bestrijden. Tijdens deze wandeling leer je de ingrediënten kennen.

 • Seniorencarnaval

  Seniorencarnaval

  op wo 14 feb
  Dienstencentrum De Boare

  Seniorenrevue met Showballet Showcase, accordeonist Matthias Lens, goochelaar Koen Bossuyt, Filip d'Haeze en Davy en Sasha. Presentatie door Filip d'Haeze. Koffietafel en verkiezing van de Seniorenprins en -prinses 2018!

 • Wandeling naar het oorlogsverleden in de Cabourduinen en bezoek Museum Cabour

  Wandeling naar het oorlogsverleden in de Cabourduinen en bezoek Museum Cabour

  op wo 14 feb
  domein Cabour

  Met aandacht voor het oorlogsverleden en bezoek aan het museum in het domein Cabour. Het museum Cabour Wereldoorlog II & 2/4 Lanciers brengt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in de regio aan de hand van 11 thema's en dat van het 2de en 4de Regiment Lansiers.

 • Knutselworkshop 'Kroontjes & scepters'

  Knutselworkshop 'Kroontjes & scepters'

  op do 15 feb
  Dienstencentrum De Boare

  Niet enkel de nieuw verkozen Jeugdprins en -prinses zullen met kroon en scepter over onze gemeente regeren! Kom snel jouw creatief exemplaar in elkaar knutselen!

 • Bomen in hun winterjasje. Herken hun silhouet, schors en bladknoppen.
 • Krokusduik 2018

  Krokusduik 2018

  op za 17 feb
  Side Shore Surfers

  De Side Shore Surfclub is er terug met de jaarlijkse Krokusduik (a.k.a. IJsberenduik). Dit jaar staat de duik in het teken van Valentijn " 50 tinten rood ". Trek je origineelste plunje aan en maak kans op tal van leuke prijzen in verschillende categorieën: - jongste en oudste deelnemer - best verklede persoon - best verklede koppel - wisselbeker van gemeente De Panne voor de vereniging met het ...

 • Venetiaans dansbal

  Venetiaans dansbal

  op za 17 feb
  Gemeentelijke feestzaal

  Verover de dansvloer tijdens dit stijlvol Venetiaans bal! Iedereen wordt verwacht in aangepast kostuum of feestelijke avondkledij. Om middernacht gaan de maskers af. Alle info in de afzonderlijke Valentijnsfolder.

 • Wandeling in de Dumontwijk

  Wandeling in de Dumontwijk

  op za 17 feb
  Gemeentehuis

  De sfeer van de bloeiperiode van de wijk wordt weer naar boven gehaald. De gids geeft uitleg over de principes van het unieke aanlegplan van deze verkaveling, getekend door Alexis Dumont in de jaren 1902-1904.

 • Wandeling 'Kindervoetjes neuzen in de duinen'

  Wandeling 'Kindervoetjes neuzen in de duinen'

  op za 17 feb
  Provinciaal Bezoekerscentrum

  Luisteren, kijken, voelen en zo de natuur ontdekken van jongs af aan. Samen op zoek gaan naar dieren en insecten in de Oosthoekduinen. Ga je mee op pad? (4-10j)

 • Ontvangst prinsen en prinsessen

  Ontvangst prinsen en prinsessen

  op zo 18 feb
  Gemeentehuis De Panne

  De nieuwe prinsen en prinsessen van De Panne en Adinkerke (jeugd en senior) worden in het gemeentehuis ontvangen.

 • Paul Hanne ‘Lentekriebels aan de vleugelpiano ...’ - Concert ter nagedachtenis van Jacqueline Mahieu

  Paul Hanne ‘Lentekriebels aan de vleugelpiano ...’ - Concert ter nagedachtenis van Jacqueline Mahieu

  op zo 18 feb
  Gemeentehuis

  Start de lente met de meeslepende pianoklanken van Paul Hanne... Naast een kruidige potpourri van evergreens, stelt Paul op dit concert ook zijn nieuwste cd voor, waarvoor hij alle nummers zelf componeerde. De artiest draagt dit concert op aan Jacqueline Mahieu, inwoonster van De Panne en voorheen zijn piano-leerlinge. Na afloop van het concert biedt de dienst Cultuur u een stuk taart en ...

 • Tournée Minerale: Theemoment

  Tournée Minerale: Theemoment

  op wo 21 feb
  Trefpunt Huis Van Gust

  In het kader van Tournée Minerale vindt een gezellig theemoment plaats in het Trefpunt. We proeven verschillende soorten thee en bakken heerlijke koekjes. Dit alles vindt plaats in een oosterse sfeer.

 • Carnavalskermis

  van za 3 mrt
  Plein voor bibliotheek

  Jong en oud kunnen zich uitleven op de botsauto's, het schietkraam en de andere attracties. Ook een lekkere portie oliebollen of appelbeignets mogen niet ontbreken. En wie weet, ga jij wel naar huis met de grootste knuffelbeer uit het eendjeskraam!

 • Wandeling naar de half-wilde kuddes in De Westhoek
 • 110de Vrouwendag met interactieve lezing Martine Prenen en filmvoorstelling

  110de Vrouwendag met interactieve lezing Martine Prenen en filmvoorstelling

  op zo 11 mrt
  Gemeentelijke feestzaal

  N.a.v. de 110e Internationale Vrouwendag (8 maart) brengt Happiness Coach Martine Prenen een interactieve lezing, waarbij ze alle aspecten van het vrouw-zijn belicht. Ze neemt eveneens de tijd voor een praatje en iedereen kan er haar boeken kopen en laten signeren. Na een babbeltje, knabbeltje en drankje nestelen we ons in de cinemastoelen voor een luchtige film: 'Les femmes du 6ième étage' ...

 • Lammetjesdag

  Lammetjesdag

  op zo 11 mrt
  Kinderboerderij 'Hoeve Paepehof'

  Kom kijken naar onze pasgeborene lammetjes,doe mee aan onze talrijke workshop en kom snuffelen in hippe boetiekjes met handgemaakte artikelen,een dagje vol ambiance.

 • Lammetjesdag

  Lammetjesdag

  op zo 11 mrt
  Kinderboerderij 'Hoeve Paepehof'

  Breng de 2de zondag van maart een bezoekje aan de lammetjeskraamkliniek en bewonder de pasgeboren lammetjes. Leer alles over het houden van schapen en breng een bezoekje aan onze talrijke standhouders.Er zijn tal van workshops voor de kinderen.

 • Wandeling 'Met de hond op speurtocht'

  Wandeling 'Met de hond op speurtocht'

  op zo 11 mrt
  Provinciaal Bezoekerscentrum

  Voor gezinnen met een hart voor dieren, met of zonder eigen hond. Een ontdekkingstocht in onze Oosthoekduinen en Calmeynbos. mee te brengen: leiband en hondenpoepzakjes.

 • Optreden 'Swigshift' n.a.v. St-Patrick's Day

  Optreden 'Swigshift' n.a.v. St-Patrick's Day

  op vr 16 mrt
  Gemeentelijke feestzaal

  Als ambassadeurs van een Keltisch Werviks verleden brengt Swigshift op de vooravond van de Ierse feestdag St.-Patrick's day, een joviale mix van Iers klinkende jigs, reels, ballads en songs. Deze in de Keltische muziek gewortelde groep fleurt elke festiviteit moeiteloos op met hun vrolijk klinkende en opzwepende melodieën. Traditionele liederen worden afgewisseld met eigen werk overgoten met ...

 • Lentedwaaltocht op de grens van landen en seizoenen (dagtocht)

  Lentedwaaltocht op de grens van landen en seizoenen (dagtocht)

  op za 17 mrt
  Provinciaal Bezoekerscentrum

  Struin je mee van De Panne tot Leffrinckhoucke (F)? Wanneer dag en nacht even lang zijn, bij het begin van elke lente, trekken we op dagtocht door 'onze Westhoek' en de Noord-Franse duinen. Om geen tijd te verliezen brengt iedereen zijn picknick mee! Stevige stapschoenen en aangepaste kledij zijn noodzakelijk.

 • Grote Carnavalstoet

  Grote Carnavalstoet

  op zo 18 mrt
  verschillende straten

  De carnavalsverenigingen Kort en Goed en de Orde van de Beren slaan opnieuw de handen in elkaar, met als resultaat een grootse carnavalstoet door de straten van De Panne! Iets om naar uit te kijken!

 • Wandeling 'Paarden in de natuur'

  Wandeling 'Paarden in de natuur'

  op zo 18 mrt
  parking Perroquet

  Avontuurlijke wandeling op zoek naar de halfwilde kuddes konikpaarden in het natuurreservaat De Westhoek. Aangezien de wandeling afwijkt van de klassieke wandelpaden, is het aangeraden om kledij te dragen die bescherming bieden tegen duindoorn.

 • Vlaams kampioenschap Acrogym C en I

  op za 24 mrt
  sporthal Den Oosthoek

  Vlaams kampioenschap Acrogym voor C- en I-niveau. Deelnemers uit alle Vlaamse provincies.

 • Eneco Clean Beach Cup @ Side Shore surfclub De Panne

  Eneco Clean Beach Cup @ Side Shore surfclub De Panne

  op zo 25 mrt
  Side Shore Surfers

  Strandopruiming op het strand van De Panne. Iedereen welkom!!

 • Champagnewandeling

  Champagnewandeling

  op za 9 jun
  de panne

  Culinaire en muzikale wandeling van +/- 8 km. op verschillende stopplaatsen wordt er telkens een gerecht geserveerd met passende champagne.

1-30 Van 31

Vaste afspraken